Total body – Alakformáló erősítő órák felépítése

Ahogy a nevében is benne van, ez az óratípus egy teljes testet átmozgató, erősítő óra. Az erő- és állóképesség fejlesztésén van a hangsúly. Minden órán minden főbb izomcsoportot megdolgoztatunk. Nincs benne koreográfia, vagy nehezen követhető lépések/gyakorlatok. Zenére dolgozunk, tehát a csoportos órákon megszokott 4×8-as ütemekből építem fel a gyakorlatokat. Ritkán van benne ugrálás vagy szökkenés, leginkább az erősítésről szól, ami lehet saját testsúlyos vagy eszközzel végzett illetve intervall jellegű erősítés is.

Az edzéseket mindig előre megtervezem, tudatosan építem fel, így amellett, hogy változatos, folyamatos és érezhető a fejlődés. Szeretem sokféle eszközzel színesíteni az órákat, pl. kézisúlyzó, kislabda, rövid- és hosszú gumiszalag, step pad. Minden gyakorlatnál elmagyarázom a helyes kivitelezést, adok alternatívát könnyítésre, és folyamatosan instruálom a csoportot.

Minden órát egy alapos bemelegítéssel kezdünk, majd ezután következik az erősítő rész, vagyis az óra fő része, és végül az óra végi nyújtással zárunk, ami sosem maradhat el.

 

Bármilyen kérdés még felmerül, keressetek bátran!

 

Várlak Titeket sok szeretettel!

 

Üdv Szilvi