SZILUETT FITNESS ELJÁRÁSRENDJE A COVID-19 JÁRVÁNY ALAKULÁSÁVAL KAPCSOLATOSAN

 

COVID - 19 Eljárásrend

 

FELHÍVJUK KEDVES VENDÉGEINK/SPORTTÁRSAINK FIGYELMÉT, HOGY A FOKOZOTT FERTŐZÉSVESZÉLY FENNÁLLÁSÁIG CSAK A COVID-19 BETEGSÉGTŐL MENTES VENDÉGEK MEGJELENÉSÉT ENGEDÉLYEZZÜK. A COVID-19 VÍRUSSAL FERTŐZÖTT VAGY FERTŐZÉSRE GYANÚS SPORTTÁRSAINK NEM TORNÁZHATNAK ÉS NEM LÉPHETNEK BE A FITNESS TERÜLETÉRE A JÁRVÁNYÜGYI RENDELKEZÉSEKKEL ÖSSZHANGBAN.

 

A tudomány és az egészségügy jelenlegi állása szerint a COVID-19 vírussal történő fertőzés kockázatának a lehetőségét – a tünetmentes betegek/páciensek lehetősége miatt – nem tudjuk teljesen megszüntetni, de a kockázatot igyekszünk a minimumra csökkenti eljárásrendünkkel.

 

Érvényes 2020. május 4-től a COVID-19 járvány fokozott fertőzésveszélyének a fennállásáig, az eljárásrend aktualizálásáig, ill. a járványhelyzet normalizálódásáig.

 

A Sziluett Fitness COVID-19 járvánnyal kapcsolatban használt tájékoztatóját, eljárásrendjét és kérdőívét megosztjuk honlapunkon és Facebook oldalunkon, valamint kitesszük az öltözőbe. Ezek:

 

• Tájékoztató a COVID-19 lehetséges fertőzéssel kapcsolatosan
• Sziluett Fitness eljárásrendje a COVID-19 járvány alakulásával kapcsolatosan
• Kérdések COVID-19 fertőződés gyanújáról személyes megjelenés alkalmával

 

Kérjük, már előre tájékozódjon a személyes megjelenés feltételeiről ( Pl.: létszám a tornateremben, szükséges védőfelszerelés, stb. ), ill. kockázatairól !

 

1. Általános rendelkezések minden vendégünk/sporttársunk és munkatársunk számára
1.1. Kézfertőtlenítés belépéskor az öltözőben.
1.2. Vendégeink tájékozódása a COVID-19 vírusról és az általa okozott járványról, a Sziluett Fitness eljárásrendjének megismerése, valamint az eljárásrendben meghatározott kérdőív kitöltése.
1.2.1. Bérlettel rendelkező sporttársaink esetén ezt csak egyszer szükséges kitölteni, amennyiben nem történt változtatás benne.
1.2.2. Alkalmi jeggyel érkezők esetén kitöltése alkalmanként indokolt, amennyiben korábban még nem töltötte ki és nem történt változtatás benne.
1.3. Érintésmentes lázmérés és az eredmény rögzítése.
1.4. Kerüljük a kézfogást a találkozáskor.
1.5. Sporttevékenység alkalmával a maszk viselése nem praktikus, ezért a távolságtartás betartását kérjük vendégeinktől.
1.6. A talajon vagy segédeszközön végzett gyakorlatok esetén törölköző használata indokolt, amennyiben ezzel nem veszélyezteti a saját vagy a környezetében sportolók testi épségét.
1.7. A közös sporteszközök használata esetén törekedni kell az egy eszköz egy személy szabályra, ill. minden edzés végeztével vagy az eszközök cseréjekor az előző használó fertőtleníti azt a terembe kihelyezett fertőtlenítő spray-vel.
1.8. A Fitness épületébe hozzátartozó vagy kísérő nem léphet be, kivéve, ha kiskorú vagy gondozás alatt álló vendég kísérője.
1.9. Munkatársaink szűrését a járványügyi ajánlásoknak megfelelő végezzük. COVID-19 fertőzés vagy annak gyanúja esetén nincs munkavégzés és a járványügyi előírásoknak megfelelően járunk el.
1.10. A vendégútvonal mentén
1.10.1. minimalizáltuk a COVID-19 terjedését segítő tárgyak jelenlétét.
1.10.2. eltávolítottuk a nem feltétlenül szükséges bútorokat, újságokat és szóróanyagokat, stb.
1.10.3. rendszeresen fertőtlenítjük az ajtók kilincseit és az érintett felszíneket, különös tekintettel a személyes használatú tárgyakra.
2. Milyen feltételek betartása szükséges a személyes megjelenéskor tornatermünkben ?
2.1. COVID-19 járvány miatt csapatunk törekszik az épületen belül egyszerre tartózkodó vendégek számát limitálni, ezért meghosszabbítottuk az órák közötti időtartamokat, ill. szükség esetén korrigáljuk a nyitvatartás idejét is.
2.1.1. Az öltözőben csak 1- 3 fő tartózkodhat, hogy biztosítható legyen a 1,5 m távolság a vendégeink között.
2.1.2. A tornaterembe csak 5 vendég léphet be egyszerre, ha nem közös háztartásban élnek.
2.1.3. Ezen létszám felett nem tudjuk biztosítani a biztonságos távolságot. Ezért kérjük megjelenés előtt egyeztessen csapatunkkal a jelentkezők számáról a kívánt idősávban ! Kérjük vendégeink megértését, de a fokozott fertőzésveszély fennállásáig a saját magunk és csapatunk egészségének védelme érdekében ezen létszám felett nem áll módunkban több vendéget fogadni !
2.2. Fokozott fertőzésveszély fennállásáig a megjelenés nem ajánlott
2.2.1. 65 éves kor felett,
2.2.2. súlyos kísérőbetegségekkel,
2.2.3. magas kockázatú betegségekkel.

 

Intézményünk takarításánál és fertőtlenítésénél különös gondot fordítunk a járványügyi szabályok betartására.

 

Kérjük minden sporttásunkat, hogy megjelenése alkalmával együttműködésével segítse munkatársaink munkáját és fokozottan vegye figyelembe az általános és az aktuális járványügyi szabályokat!

 

Jelen eljárásrendünk felülvizsgálatát rendszeresen elvégezzük és aktualizáljuk a járványhelyzet alakulásának megfelelően, ill. minden esetben harmonizáljuk a Kormányzat, a Miniszter és az Operatív Törzs rendelkezéseivel.

 

Kiss Nikolett és a Sziluett Fitness csapata